Fredag 28 maj

Nu hann samvetet ikapp mig så jag ska se om jag hinner få med ett nytt inlägg.
Isabell kommer snart hit och sover över ikväll, så jag ska se om jag kan hitta några bra skräckfilmer. Nästa vecka blir det till att beställa säsong 7 & 8 av Scrubs! Jag är dessutom mäkta nöjd med att jag lånat ut några säsonger till Tom som numera också är fast, moaha, ähum.

Min brorsa fyller 19 år idag, så stort grattis till honom såklart! Tänker inte lägga upp någon bild, kan tänka mig att det inte blir så uppskattat ;)

Jag märkte precis att jag inte skrivit ett dugg om vad det är jag jobbar med. Jag är timanställd i äldreomsorgen, och då mest hemtjänsten. Så nu vet ni det. Det är faktiskt väldigt roligt, och bokningen ringer och bokar upp några dagar i taget åt mig, och jag trivs utmärkt!

Nu kom Bella, jag hivar några rader lite senare idag eller imorgon!!

Katten förstörde min outfit, tack Mister.

,...

Nu sitter jag redo att gå ut. Solen värmer i nacken så det blir en promenad ner till gymmet där jag tränar nån timme.
Får se om jag orkar någon middag sedan, känns som att jag fortfarande är mätt sedan igår. Jag steg upp vid 9-tiden för att göra äppelpajen, och morotskakan gjorde jag natten innan.


Inte världens bästa bild kanske, men recept på morotskakan finns HÄR och äppelpajen finns HÄR! 

Lite drygt att ta sig upp den tiden för jag jobbade i måndags, men det var inga problem. Sen åkte jag ut till folkuniversitetet några timmar, och sedan hem och hämta allt

  

Så där var jag ett tag innan vi åkte in till stan med bilen och träffade lite folk, bland annat Anders så jag passade på att hänga med till hans lägenhet och se hur den såg ut :)

Därefter åkte jag hem och såg på Offside med mamma, jag hade inte sett den innan.

Och då var vi väl framme på denna dagen då, och då är det som sagt inte så mycket planerat, ledig idag, jobbar 7-15 imorgon, och jobbar 7-13, 17-21 på lördag och söndag. Bra det, då hinner jag hem och äta och träna mellan turerna!

Nä, gymmet nästa, här kan jag ju inte sitta! ;)

Hey you there

LMFAO - Yes

Shiny Toy Guns - Le Disko

Soulja Boy- Hey You There



Ingen nattbloggning idag. Jag ska snart gå och lägga mig, ska ta mig upp klockan 6 imorgon, det går nog fint.
Jag har gjort biskvier för första gången! Isället för att kopiera recept och bilder och ha mig kan jag helt enkelt länka till Madeleine, för det var hos henne jag hittade receptet.
Biskvier med hallonfyllning och vit choklad på, de tog slut dagen därpå, haha.

INTE min bild!!

INTE min bild! Dessa gjorde Madeleine, men mina blev nästan lika fina ;)
Sen igår var det full rulle, jag skulle vara på ett ställe vid 9, så den eviga tidsoptimisten steg upp klockan 8. Det var snabbt avklarat och när jag väl kom hem var Isabell där, så vi snackade en hel del, tills Jocke kom vid 11-tiden. Samtidigt som jag var mitt uppe i ett samtal ringde de från äldreomsorgen och undrade om jag vill ha en timanställning och komma in på ett möte. Så där tackade jag ja till att komma in redan vid 13.00. Jag och Isabell tiggde till oss skjuts och var inne i stan vid 12.30 där vi åt frukost/lunch på donken.

Sen fick hon roa sig själv en stund, på mötet skrev jag på lite papper och börjar då imorgon. 7-14, ledig, och sedan in 17-20 igen. Rätt skön tid faktiskt. Blir en del timmar av det, men har ändå eftermiddagen och hela kvällen ledig. Kan inte hjälpa att vara lite nervös, det är ändå ett tag sedan jag jobbade nu.

Japp, så en sväng på stan efter det där jag stod och drömde mig bort på DinSko, och hittade fina klänningar på Lindex.
På kvällen var det världens åskväder och sen, hur mysigt som helst så länge man slipper gå ut. Nu idag ska jag väl inte ta i med att jag har gjort för mycket, jag har varit på gymmet, och ska strax moppa golven här. That´s it!

Har lagt fram kläder och prylar som ska med imorgon redan nu så jag slipper tänka på det imorgon, jag är organiserad värre! Eller gillar i varje fall att ge illusionen av det..


5 veckor i dag ♥

I stället för att sova

Eddy Wata- I like the way

Anledningen att jag sätter låten först är för att ni ska kunna lyssna medans ni läser!
 
Nattbloggning som vanligt. Inatt har jag i alla fall vett att sitta vid datorn, igår vid denna tiden höll jag på att baka bröd, haha. Väldigt gott blev det!

Nu i helgen ägnar jag mig åt att fixa iordning rummet, jag har ju lite nya möbler härinne, och därmed också möbler jag ska göra mig av med, till röda korset eller nått liknande. De hämtar ju det man vill skänka, så de skulle höra av sig under veckan som var, men näpp. Inget samtal där inte, så nu har jag ett till hälften inrett rum med ett mastodont-skrivbord i mitten så jag får åla mig fram till garderoben. Men det kommer bli väldigt bra när skrivbordet försvinner i alla fall.

Nu ikväll har jag haft Isabell här, sedan Julia. Vi satte igång en film och började med lösgodis och popcorn, sedan kolaglass och den nya Marabou med polka som faktiskt var väldigt god, och då gillar jag inte ens polka i vanliga fall!

Så de åkte härifrån vid elva, och sen dess har jag väl i princip bara duschat. Är så trött på mitt hår nu. Jag klippte det för några dagar sedan, men det är ändå så långt att det tar lång tid att torka, och är i vägen. Jag funderar på att färga det. Eller rättare sagt, jag ska färga det. Varje gång jag berättar det för någon säger de att jag inte får för att jag redan har så fin håfärg. Men man vill ju alltid ha det man inte har, så det betyder ju inte så mycket. Frågan är vilken färg, jag är rödhårig nu så jag överväger en väldigt mörkt brun färg.

(håret nu-tråkigt värre)
Någon undrade över djuren, och det känns på nått vis dumt att räkna upp vilka djur jag har utan att nämnda Selma, så här är bara en del av djuren. Jag och Mister i går kväll.

Och det är inte så illa som det ser ut. Bert-Uno bet mig inte! Misstog mig för en morot kanske..


Det var allt för ikväll, jag måste sova nu, ska intensivsova (haha) och sedan träna, komma hem och äta nått, och sedan springa en runda. Eventuellt i omvänd iordning... anywhoo.. God natt!!♥

Antagligen lite gnälligt inlägg

Det vore ju totalt meningslöst att börja varje inlägg med "förlåt att jag inte uppdaterat". Datorn är inte en av min största prioriteringar, trots att jag älskar att läsa mina vänners bloggar så är det annat som hamnar före på listan ibland.
Jag försöker förändra vissa saker med. En av dem är att sitta vid datorn mindre.
Sluta dricka läsk kommer inte hända, men dra ner på det däremot.
Dra ner på socker, köper mindre mängder och mer sällan numera och det har gått rätt bra hittills faktiskt. Ignorera föregående inlägg med bild på äppelpaj, haha.

Sedan vissa det vissa bra vanor som ska fortsättas.
Gymträningen till exempel. Kan verka som att det är mycket tjat om det, men det är faktiskt det roligaste jag vet. Promenaden dit med bra musik, folket jag känner igen, ansträngningen av att träna och kunna fokusera lättare när jag är färdig, och sedan vara SÅ nöjd med mig själv.

Lägg till "lägga mig tidigare" på min to-do-lista förresten. Går ju inte att sitta här kvart över två när jag kunde legat i sängen och tittat på bonusmaterial till Scrubs. Inte så mycket bättre det förresten.

Tycker det känns lite fånigt att skriva vad jag vill förändra med mig själv när vissa totalvägrar att förändra saker med sig själva. De kör sitt race och hittar bara fel på andra. Sånna personer känner väl tyvär de flesta. Nä, jag vill bara umgås med roliga och trevliga personer. Har vissa som bara drar ner en.

Jag har hört att man varje dag ska komma på tre bra saker man har gjort under dagen, och det kan jag. Inte för att jag tänker skriva ner dem såklart. Men dessa personer hamnar fan inte på denna listan i alla fall.



Tänkte bara återigen tacka alla som skrivit så söta saker dessa tre veckor som har gått sedan Selma gick bort. Jag läser och svarar på era kommentarer och de betyder så mycket så ni anar inte. Bara det att veta att så många personer finns där, när någon man haft i 11 år gått bort, värmer verkligen. En och annan förväntade jag mig mer av, men precis som jag skrev innan, det är ju egentligen ingenting att ens bry sig om.
Uppenbarligen så är det ju inte jag med empatiproblem.

Om jag kommer radera denna texten imorgon när jag inte är skittrött? Oh ja, antagligen! Trots att jag står för varje ord, och som sagt inte försöker hänga ut någon.

Förresten har jag en ny soffa! Från det ena till det fjärde...
Köpte Josses "gamla" väldigt fina soffa, som hennes snälla föräldrar körde hit med idag. Så då kan det bockas av på listan över vad som ska köpas! :)

Förresten, trots att detta är en offentlig blogg så vet jag att det finns vissa personer som jag har bett att inte läsa. Jag hoppas det respekteras, vore synd om jag skulle bli tvungen att sätta lösenord på denna bloggen också.

Inlägget kan säkert verka lite gnälligt, men det menar jag verkligen inte. Snarare tvärtom. Tack till ni som faktiskt orkar ta er igenom mina svammeltexter och emellanåt lämna söta kommentarer.


Bara för att..
 


Hoppas ni haft en bra valborg förresten!!!

Äppelpaj med maräng

Tänkte slänga upp detta receptet innan jag skriver ett nytt inlägg.

När jag säger recept så innebär det nästan alltid bakning förresten. Jag gillar inte att laga mat, jag gör det för att jag måste, och även om det ofta smakar bra så är det sjukt tråkigt. Däremot testa att baka nått nytt..
Detta receptet skriver jag ner från minnet nu så jag hoppas det blir något sånär rätt.

Knäckig äppelpaj med maräng
Pajdegen;
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Smält smöret, låt svalna. Blanda de torra ingredienserna och häll därefter i smöret. Blanda ihop till en deg och låt den vila.

Skala och kärna ur 4-5 äpplen som skärs i skivor.

Tryck ut pajskalet i formen och lägg i äpplena som täcks av;
1 msk
1 tsk kanel
1 msk potatismjöl  (men det där struntade jag i, och hällde på tills jag var nöjd.

Sätt in i mitten utav ugnen på +200 grader i 25 minuter.

Maräng;
Blanda 3 äggvitor. När det är färdigt ska man kunna hålla skålen upp och ner, hehe. Blanda i 1 dl socker.

Ta ut pajen från ugnen, bre ut marängsmeten och sätt in i ugnen igen tills den fått färg, ca 10 minuter.




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus