Kryddor

Fick hem de kryddor jag beställde häromdagen. Beställde dem i måndags och de kom redan idag, helt okej.
Jag handlade mycket från Borgeby kryddgård för några år sedan, men tyckte det kunde vara kul med lite nytt i kryddskåpet. Stort plus är att det står på vad man kan göra med dem och använda dem till.
Köpte ett gäng olika kryddor och svart hushållsfärg. De påsarna kostade 10:- styck, och det tycker inte jag är särskilt farligt. Sånna man inte jätteofta hittar i butik och i och med de låga priset kan man köpa hem lite olika sorter att roa sig med i köket. A twist of lime - kall sås md chili & lime ska bli kul att testa, likaså sydafrikansk grill -&stekkrydda. Jag gillar ju rätt kryddstark mat så det ska bli kul
Annars är allt bra med mig. Det åskade en del i förmiddags, vilket inte gjorde mig någonting eftersom vi igår satt ute i solen ett bra tag och fikade. Då kan det få regna lite emellanåt också! ;)
 

Whats up

Det är ingen mening att sammanfatta massa dagar när det är så länge sedan jag skrev, men jag har haft en riktigt bra vecka med massa solsken, träffade lite vänner i veckan, och igår åkte jag iväg hyfsat med min pojkvän för att titta på när han syster orienterade. Var en supertrevlig förmiddag och hon var jätteduktig!
 
Plockade lite kantareller, handlade, gjorde egna hamburgare, såg Hitta Nemo, hehe, och sedan gjorde vi smörstekta kantareller med halloumi. Blev nog några avsnitt av Supernatural med.
 
Nuodag  har jag tvättstugan fast är snart klar, gjorde lite sega maränger för ett tag sedan, och funderar på vad som blir till middag idag.
Paj med räkor i vet jag redan. Tror jag ska ha zuccini i, lite kryddor, avokado och tomater vid sidan om. Kan nog bli rätt bra. Lite tidigare la jag en beställning till Borgeby kryddgård. Beställde lite nytt kul, det är ju perfekt när man inte vet man ska göra för mat. Ta en "kul" krydda och utgå från den liksom. 
 
Nähä, vidare till tvättstugan igen, ha en awesome dag i värmen!

Penguindesserts.se

Nu är vi igång med en ny vecka, en varm sådan verkar det bli - härligt!
Igår fick jag näst sista mejlet från kursen jag gått i sommar, känns lite blandat, har varit riktigt roligt. Fått så mycket tips och idéer kring att starta ett eget företag och sedan har många i gruppen börjat komma igång med sina företag, jag med.
 
Jag har alltid gillat att baka och det har bara blivit mer och mer, och har också fått beställningar till nära och kära emellanåt. Därför tyckte jag det vore praktiskt med en sida där det tydligt syns vad jag gör, och där folk kan få den informationen dem vill. Det är alltså ingen webshop eller någonting som skickas, utan snarare information för de som är intresserade. För att sidan ska vara kul att gå in på ändå så finns det en kategori som heter Recept, som kommer fyllas på flitigt, där diverse trevligheter kommer finnas, med vägledning om hur man gör.
 
Min sida heter Penguindesserts.se och finns också som grupp på Facebook som ni väldigt gärna får gå in och "gilla".
 
Länk till hemsidan --->  penguindesserts.se
Länk till gruppen på fb ---> facebookgrupp
 

Ett år äldre och smartare

Haft flera trevliga dagar nu. Eller ja, som vanligt egentligen, hehe.
I söndags gjorde jag lite fler wienerbröd och sedan kom pappa på besök och "födelsedagsfikade" med oss
På måndagen kom mamma hit för första gången och vi tillbringade dagen med att gå på stan, sitta i parken, införskaffa glass, och såklart inspektering av vår lägenhet! ;) Nädå, hon tyckte vi hade det fint, och jag fick en bok av henne som jag ser fram emot att börja läsa ikväll.
"Munken som sålde sin Ferrari" heter den och den verkar lovande. Längtar efter att börja läsa, hon brukar vara rätt bra på att hitta böcker jag gillar.
"Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet"
Sen på kvällen åt vi ostar som jag köpt i en delikatessbutik under dagen och därefter vinkade jag av henne vid stationen.
 
Och igår fyllde jag 23 år, gjorde astmatest på vårdcentralen och har ingen astma, bara allergier, woho. 
Sen på kvällen kom min fin pojkvän hem med varsinn pizza till oss och en budapestrull. Sååå gott! 
Nu idag hade jag en tid på Stora salongen som pojkvännen bokat, men ville inte säga vad det var.
Anywhoo, massage it was! Känner mig enormt avslappnad och lär nog sova väldigt gott inatt. :)
 
Ålderskrisade ingenting, däremot var det jobbigt att det var min första födelsedag utan Martin. Jag är/var ju två år äldre än honom, och har nu fyllt 23, medans han alltid kommmer vara 20. Även när jag är 50 liksom..
Så jag hade en väldigt fin dag igår, men det var en person som verkligen var saknad..

Måndag 13 augusti

Nu är jag riktigt vaken och alert efter min matkoma igår, haha. Jag har varit uppe sen 7 ungefär men det är först nu jag skulle vilja kalla mig själv vaken.
Igår kväll låg jag och tittade på slutet utav säsong 2 av Supernatural (så bra!) efter en riktigt god middag som min pojkvän gjort. Lövbiff, potatiskroketter (typ, vet inte riktigt vad dem är), avokado, tomat och halloumi. Det var såå gott och efteråt så tillbringade jag kvällen med att vara mätt. Eller nä, jag åt ett wienerbröd också.
Pappa svängde inom och fikade lite med oss också.
 
Nu har jag gett katterna sin frukost så dem är redo att möta denna dag, och senare ska jag möta upp mamma som kommer och hälsar på idag, ska bli kul!
 
Har fastnat vid dessa låtarna förresten, så bra covers! :)

Wienerbröd

Mitt projekt i förrgår. Wienerbröd. Riktigt enkelt att göra med. Ska se om jag kan dela med mig av någon version av ett recept;)

Wienerbröd
Börja med smördegen. Gör egen eller köp färdig i butik. Köper du i butik så tar du fram några plattor, delar dem och låter dem tina 15 minuter ungefär.
Skär din deg i lika stora bitar. 10 x 10 centimeter fungerar fint.

Gör vaniljkräm. Helst egen hemmagjord, tar man det lugnt oc gör det ordentligt är det så mycket godare än pulvervarianten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta hörnen på smördegen och tryck in mot mitten och pensla sedan vatten.
Lägg dit en klick vaniljsås. In i ugnen i  8-15 minuter
Sen när dem är färdiga la jag dit ännu mer vaniljsås och dekorerade med jordgubbar och smält choklad på vissa.

Men vaniljsåsen kan bytar ut mot hallonsylt, blåbär eller björnbär. Go bananas! Lycka till!

Diskret katt

Inget sinne för när han är ivägen..
♥!
 
Jag har hunnit med lite ny bakning de senaste dagarna också. En ny sorts praliner jag provbakat innan, men nu ändrade jag lite i receptet, mycket mer nöjd denna gången. Och sedan gjorde wienerbröd igår med. Oh, jag fotade dem ju, slänger upp en bild i ett inlägg snart. Riktigt gott det med, här svälter man inte, nädå. :)

Sen har vi börjat titta på Supernatural nu om kvällarna, jag älskar ju den serien och har köpt boxarna, men det var längesedan jag såg det, så nu ser vi om serien från början. Blir påmind varför jag älskar serien så mycket.

Chokladskål

Det här var nån idé jag fick för några veckor sedan. Eller ja, själva idéen såg jag på någon blogg, sedan kunde jag inte släppa detta projekt.
Gjorde en inköpslista till nästa gång jag var på Maxi. Frukt, grönsaker, bröd, mjölk...-ballonger. Hehe
Tror inte jag behöver göra någon guide. Bilden talar för sig själv. Blåsupp en ballong (skölj av den), tejpa fast den i en lämplig skål.
Smält blockchoklad och gör en "cirkel" högst upp och välj sedan åt vilket håll det ska rinna. Låt det stelna lite. Ta vit choklad.,. Fortsätt så.. Ha INTE varm choklad! Smält den och låt stå ett tag.
Sedan när det stelnat helt i kylskåp, håll i och klipp försiktigt sönder ballongen.

Inte så den sprängs nu, då har ni choklad i hela köket, men ni vet nog vad jag menar.
 
Och sedan har ni en skål! Antingen gör man flera små och serverar typ glass och jordgubbar i, eller så har man en större med tex physalis i.
 

What to do

Bytt design till bloggen, snart klar med tvättstugan, kört en maskin med disk, gjort vaniljpannacotta (med jordgubbar i!), sett ett avsnitt av Supernatural och sökt jobb.
 
Och klockan är 12. Hmm... What to do, what to do...
Träna lite, lyssna på bra musik, söka fler jobb och en vända på stan å kanske ta ut en av katterna med? Japp, så får det bli! Ha en fin dag allihop
Tänk er denna fast med skivade jordgubbar i, istället för blåbär och lite hallon ovanpå. Kan nog lite riktigt gott.
Förresten, efterlyser svart karamellfärg (har ett nytt bakprojekt på gång), nån som vet var man kan köpa det?

Update

Jag har förvisso uppdaterat en del, men kände att det var ett tag sedan jag faktiskt skrev och delade med mig utav något.


Igår sökte jag betydligt fler jobb än vanligt och hade sedan en tid att ringa en arbetsförmedlare och ge han lite uppföljning av hur det gått. Han var supertrevlig, kom med bra förslag och tyckte jag hade skött mig bra, härligt att höra. Jag har inte jobbat i sommar, fast givetvis sökt en hel del ändå. På sätt och vis har det varit lite skönt med.
Tre veckor efter att Martin dog var jag tvungen att skriva in mig på arbetsförmedlingen, sedan planerades det en begravning och var väldigt mycket att göra. Så på ett sätt har det varit skönt att kunna ha dessa veckorna och bara "vara". Jag älskar att jobba och är nu mer taggad är någonsin, tror det är därför det går bättre för mig att söka jobb nu.
 
Under sommaren har jag gått en kurs i att starta eget också, så har ett litet projekt på gång nu, mer info kommer riktigt snart, tycker det är lite läskigt bara eftersom detta är nått jag verkligen vill och är intresserad av, så vill att allt ska vara i ordning först bara.
 
Och sedan bor jag ju numera i Skåne, med min fina pojkvän. Och min katt Fabian flyttade ju faktiskt hit i slutet på maj, det får man ju inte glömma, haha. Både han och jag trivs riktigt bra här, alla har varit riktigt snälla, jag lär mig (sakta men säkert) att hitta här, har ett gymkort, börjat träna mer.. :)
 
Rätt häftigt ställe vi var på för någon vecka sedan. Inte jättemysigt väder och vi skulle ut på en lååång brygga och kolla. Fint!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus