What are words

Jobbat till 12.30 idag, en kort dag - härligt! Dagen var dock mest ösregn, men då håller man sig pigg och alert!
Sen gick jag lite på stan och tittade och åkte hem och bakade citron/hallonmuffins.
Tittade på lite Dr. Quinn som tydligen går på teve, jag ser ju aldrig på teve och visste inte om det. När jag var yngre, i 10-årsåldern följde jag en del serier, Lilla Huset på Prärien, Dr. Quinn, och sen efter några år var det Sunset Beach, därefter var det nog Beverly Hills, haha, och nu orkar jag inte med serier längre. Orkar inte sitta och vakta teven som en hök varje kväll för att jag ska se "mitt" program. Så det var roligt att se en serie som jag älskade för 10 år sedan, myspys. Sen smällde jag nog i mig min vikt i ostbågar också.

Åkte hem med sista bussen och har lite tråkigt nu, tycker denna låten är galet vacker, och söker man på Chris Medina kan man se lite mer om honom från Idol-tiden och lite intervjuer och så.


Pinocchiotårta

I måndags var jag på födelsedagsfest för att min svägerskas pojkvän fyllde 17 år. Hon bad mig göra tårtan och det är väl klart jag ställde upp på det. Detta är en klassiker som står med i 7 sorters kakor, och för någon som mig som varken gillar marsipan eller gelatin passar den utmärkt!
Pinocchiotårta:
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
4 msk mjölk

Till marängen:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse (35 g) mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
Valfria bär

Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30x40 cm.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje.
Blanda mjölet och bakpulvret. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten.
Vispa vitorna och sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö över mandelspånen.
Grädda botten i mitten eller nedre delen av ugnen i 175-200 grader tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 25 minuter.
Låt kakan svalna något. Lossa den från papperet och dela den mitt i tu på längden eller tvären.
Vispa grädden.
Bred det på ena bottnen med marängsidan uppåt. Lägg över bären du valt. (jag brukar blanda hallon & blåbär)Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt. Klart!

Lite tips kan vara att;
* ta en form som är lite mindre, jag tycker 30x40 cm är för stort.
* Vispa grädden rätt hårt, annars flyter den ut när man lägger på den andra delen.
* Jag brukar göra två stycken och lägga den ena överst, istället för att dela. Blir perfekt storlek på tårtan då!


De rosa ljusen frånsäger jag mig allt ansvar ifrån, de var inte min idé, eftersom tårtan var en "beställning" ville jag inte tjafsa.
Men som sagt, lätt att göra och sååå god och fräsch, björnbär,blåbär, hallon, mandarinklyftor..-man kan ha mycket i.

Moves like Jagger

Tjo fadderuttan. Var några dagar sedan. Haft några bra dagar och några mindre bra. I lördags eller nått sånt, inte så noga med datum, så gick jag på stan och köpte ett linne jag länge tittat på inne på VeroModa.
Snyggt på och det kostade bara 50:-

Var en liten smula stor, och då köpte jag ändå en i xs. Stor i modellen, eller har jag krympt? Jag handlar nästan aldrig på veromoda så jag vet inte hur deras kläder brukar vara.
Jag väger mig ju aldrig, utan går efter hur kläderna passar. Tycker man blir så fixerad vid vågen av att springa och hålla koll på vartenda gram. 

I måndags åkte jag och handlade ingredienser och bakade en morotskaka.

I tisdags fick jag hem fjärde säsongen utav OZ, som jag skrivit om innan, en serie om ett fängelse, riktigt bra.
Desvärre kände jag att jag mådde dåligt på kvällen och fick tyvär ringa igår morse och säga att jag var sjuk och inte kunde jobba. Aldrig någonsin varit ledig från jobbet på grund av sjukdom, så jag är förbannad på mig själv för det, men jag var verkligen sjuk, och hade aldrig kunnat jobba, plus att jag jobbar ju med människor jag inte vill riskera att smitta.

Idag sov jag länge och kände att jag klarar att jobba imorgon så nu är jag friskanmäld. Ska jobba nästan hela helgen, 16-21.30 på fredag, 7-21.30 på lördag, 7-16 på söndag. Födelsedagsfest på måndag, pjuh. Men jag gillar att jobba och jag gillar födelsedagar, så allt känns okej ändå. Behöver bara ta det lite lugnt innan så många timmar.

Linnet på!! Löv it.

Lövar också denna låten, Maroon 5 - Moves like Jagger

Btw, fick nya H&M katalogen idag - INTE imponerad!

Ledig helg!

Tjoho!! Jag är fortfarande trött efter jobbveckan som varit. Började i måndags med att jobba 16-21.30 och sedan dagen efter började jag 7.00. Usch vad jag blängde på klockan när den ringde. Men men, jag trivs ju faktiskt, och har kul med vikarierna (och ordinarie personal med såklart!)

De dagar jag slutade fyra tog ajg bara bussen hem, åt, åkte till gymmet och tränade, och sedan hem igen. Osocial som få, jag vet, men jag försöker ta igen det på min lediga tid litegrann.

Igår var ju min första sovmorgon som blev lite onödigt lång, men jag åkte till gymmet och körde ett riktigt ordentligt mag,-rygg, - och bicepspass, happy med detta.

Sen på kvällen blev jag sugen på ostbågar och gick (!!) till Maxi. Det kanske inte verkar som så mycket att tjoa för, men jag bor en bit ifrån, så i högt tempo tog det mig drygt en timme att gå dit. Sen när jag tänkte ta bussen hem såg jag att det inte gick några bussar på minst 30 minuter eftersom detta var runt klockan åtta på kvällen. Så jag började gå hem och åt ostbågar hela vägen. Värre har jag ju haft det, haha. Det var riktigt härligt och ostbågar har aldrig smakat så gott.
Köpte också en Ramlösa. Jag brukar aldrig betala "pengar för vatten" som jag för det mesta ser det, men de nyaste med smak är löjligt goda. Jag var på jakt efter ananas, men testade rabarber istället. Supergod!


Nästa gång testar jag hallon, sen har jag hittat ananas i 0.5 liters flaska med. nu dricker jag inte så mycket läsk längre, så detta får väl bli under en stressig jobbhelg eller nått.

När jag kom hem efter promenixen kom jag på att jag fortfarande hade tvättstugan och att Timothy aldrig varit där (nu låter jag nog lite rubbad) så han fick följa med ner. Han satt på några svala tumlade lakan och myste medans jag vek ihop.



Teamwork, fan vad bra vi är! ;)

Idag har jag fyndat på stan och myst i solen. Bilder kommer kanske om jag inte glömmer det, som vanligt.
Sen har jag utvecklat dåligt samvete för att jag lagar mat för sällan, så några förslag på god mat tas gärna emot!

Men hörrni..

Sötisarna då.. flera som frågat om receptet till macarons trots att jag länkade till var de fanns.
Men okej då, skriver det här med. Vill bara vara superduper-tydlig med att det är INTE mitt recept och det är taget från Josses blogg i det HÄR inlägget, kej?

Rätt kul sak att baka och försöka bli bra på, men nästa gång ska jag ha en hjälpreda i köket, för det skulle nog vara lättare om man var två på vissa ställen..



Macarons

♥ 120 g äggvita, rumstemp. (uppdelat i två skålar)
♥ 35 g socker

♥ 150 g mald mandel (finns att köpa riktigt finmalt mandelmjöl på lidl)
♥ 150 g florsocker

Sockerlag
♥ 150 g socker
♥ 50 g vatten

Häll sockret och vattnet till sockerlagen i en gryta och låt koka upp. (Rör inte, då kristalliseras det.)
Använd en termometer och låt koka tills den nått en temperatur på 110-118°C.

Vispa samtidigt upp ena delen av äggvitorna (60 g) till ett hårt skum. 
Rör ner sockret och vispa tills den blir glansig och fin.  
Häll ner sockerlagen i en stråle under vispning, fortsätt sedan vispa hela tiden tills den svalnat helt.
(ca 10-15 minuter)

Blanda mandel och florsocker och rör sedan i den andra ovispade äggvitan, detta ska bli en trevlig gegga. Vill du ha färg på dina macarons är det nu du ska färga. (Ta lite extra färg, då den bleknar när du blandar den med marängsmeten.)

Blanda först i lite av marängsmeten i mandelgeggan och vänd sedan försiktigt ner resten med en slickepott.  
Var försiktig så att du inte rör för mycket eller för lite. Rör du för lite kan de spricka och blir matta. Rör du för mycket flyter de ut och får inte den berömda "kransen/foten".

Spritsa sedan ut små cirklar på ett bakplåtspapper, försök göra de ungefär lika stora, då de ska paras ihop två och två.

Låt de vila en stund på plåten innan gräddning, vissa säger upp mot 1 timme, jag hade inte tålamod att vänta mer än 10 minuter! Grädda sedan i ugnen 8-12 minuter i 160°C.

Smörkräm

200 g smör eller margarin
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Blanda ihop alla ingredienserna och kör med elvisp till allt blandats väl.
Spritsa på hälften av macaronsen och para sedan ihop dem!


Bilden är faktiskt min, haha, men det andra är som sagt från Josses blogg :)


Ett jäkla bakande

God kväll, snart god natt med för min del.
Jag har jobat kvällen idag och slutade 21.30 (var hemma 22.00) och imorgon börjar jag 7.00 så det är lite kämpigt. men en liten stund vill jag få sitta ner innan jag kryper ner.
Ville ju uppdatera er om mitt macaronsbak!

Första omgången gjordes som sagt i onsdags. De smakade "rätt" men var inte alltför granna att titta på.
Jag samlade mod till mig, hehe, och köpte hem lite mer ingredienser och tog det lugnt och gjorde fler i fredags som jag blev mycket mer nöjd med. Bilder lite längre ner.
Kanske fortfarande inte perfekta, men för att vara andra gången var jag mer än nöjd med och tycker de är superfina.
Vi var ju på bröllop i lördags och då hade jag köpt en rätt snygg skål, och sedan fixat fram cellofan så jag hade de rosa macaronsen i denna skål. Sen snyggt papper och snören på detta.
Uppskattades jättemycket av brudparet.


Det här var första försöket. Som sagt, mindre vackra, men ärlig som jag är visar jag mitt försök i alla fall, haha.


Andra omgången. Om jag får skryta lite, visst var dem söta?
Jag tänker inte ta åt mig någon ära för receptet utan det är snott från Josses blogg och HÄR finns det receptet. Annars är det såklart bara att googla, de flesta ser i princip likadana ut.
Det enda tips jag kan ge efter två försök varav det ena mindre lyckat, - är att var noga med att ingredienserna har rätt vikt. Ta exakta mängden som står i receptet. Senaste gången var jag petnoga, och ni ser ju skillnanden :)

Nu ska jag sova, god natt allihop! (skriver mer om helgens bröllop och så imorgon när jag är mindre trött)


Härlig dag

Hejsan allihopa everybody!
Hoppas ni haft en fin dag i solen, det har verkligen jag.
Tillbringade eftermiddagen tillsammans med Josse och hennes familj ute på Verkö idag, supertrevligt såklart, hade verkligen saknat henne!
Vissa dagar är en stund i en solstol med en vän exakt vad som behövs.
Vi kom förresten fram till att jag skulle testa att göra macarons, eftersom de är så sjukligt goda (och söta!).
Sagt och gjort, efter besöket så var jag och handlade och gav mig på bakandet.
Nu har jag tyvär inga bilder, men jag är rätt nöjd med dem med tanke på att det var min första gång.
Smakade precis som den skulle, och ungefär hälften var fima att titta på, en andra halvan blev spruckna av okänd anledning. Men jag ska se om jag hinner med en ny omgång imorgon förmiddag.

Tycker lite synd om min omgivning. Alltid när jag testar något nytt så gör jag bara det tills jag fått det perfekt, och lagom till dess så är det ingen som vill se mina bakverk mer.
Rabarberpaj med maräng, morotskakan och drömmar, bara för att nämna några.

En uan ingredienserna köptes på Lidl där jag gick förbi ett par riktigt snygga skor! Trodde aldrig jag skulle hitta skor där av alla ställen, men just som jag körde foten i dem för att testa (supersköna, satt perfekt) så tittade jag på mina andra joggingskor, och den sulan var ju nästan hälften försvunnen och jag hade inte ens märkt något!! Impulsköp av skor blev det och de gamla ligger nu i soprummet!


179:- på Lidl!
Ska invigas på jobbet imorgon. Kan inte fatta att det redan att dags att jobba imorgon igen. Jag jobbade ju hela helgen och 7-21.30 i söndags, pch nu är det redan dags igen? Men jag ska såklart inte klaga ;)

Nu ska jag gosa ner mig i sängen, jag har en lång lista med saker att hinna med innan jag börjar jobba imorgon, god natt!

FYD86

Min favoritkoreograf har gjort det igen!
Camillo brukar göra koreografier till nya låtar, mycket Lady Gaga och Britney Spears låtar, men nu har han för första gången gjort dansen till en video. Åtminstone är det vad jag vet första gången, jag älskar den, den är så snyggt gjord.


Ofta krävs det en bra video för att jag ska gilla en ny låt av vissa artiester jag annars bara hör på radion, så numera tycker jag att denna låten är rätt skaplig.
Gå in på youtube och skriv FYD86 som han heter där, han har gjort massa! Jag lägger upp några av mina favoriter här!




Idag efter jobbet (jobbat 7-16.15 idag) rusade jag till Cityhallen och köpte jordgubbar, 10 kronor/litern. Nu ikväll har jag ätit jordgubbar med glass och riven vit choklad över. Är det fredag så är det. Nu jobbar jag förvisso hela helgen, men IDAG är det fredag, haha.

Vit Kladdkaka

Häromdagen såg jag ett recpet på vit kladdkaka jag var tvungen att testa. Det är hos Spiderchick jag hittade receptet. Sjukt bra blogg förresten, den enda stora blogg jag slaviskt följer.

Vit kladdkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält smör

Vispa ihop ägg och socker.
Ner med vaniljsocker och mjöl.
Tillsätt apelsinjuicen, den smälta chokladen och smöret.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader cirka 30 minuter, eller om den ska vara kladdigare 20-25 minuter.
Tips! Jag bytte ut apelsinjuicen mot juice från en lime, jag tycker det passar bättre till vit choklad.
Servera med valfria bär till.

Den blev helt perfekt och jag har fått höra av massa folk att den var hur god som helst. Och visst är det ett jättelätt recept?!

HÄR är länken till hennes inlägg med recepetet och HÄR är hennes blogg!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus