Kanelbulleljus

Hittade dessa ljusen i en av mina lådor i källarförrådet för litesedan. Måste älska IKEA. Ett tag sedan de köptes förvisso, men de luktar såå gott. Perfekt när man vill fejka att man bakat. Bara att tända sitt kanelbulleljus och så sprids en underbar doft i hemmet. Eller så kan man bara lägga 20 minuter på att baka något gott, men det är detaljerna som gör det ju!

Hoppas alla får en trevlig Valborg nu ikväll :)

Rabarberpaj med marängtäcke

Häromdagen fick jag lite rabarber och det finns väl inget bättre att göra då än rabarberpaj med maräng? Nä, I think not.
Detta receptet har jag plockat från flera olika sidor och det blir helt perfekt varje gång. Extra lyckat med vaniljvisp till!!



Rabarberpaj med maräng

 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 smör

2-3 msk vatten

 

Blanda allt och tryck ut i en pajform, nagga botten med en gaffel.

Sätt gärna in i kylskåp ca 30 minuter

 

Fyllning:

ca 500 g rabarber

1 msk potatismjöl

2 tsk kanel

1 ½ dl strösocker

 

Maräng:

3 äggvitor

1 dl strösocker

 

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

 

Skölj rabarberna och skär dem i bitar, koka upp i en gryta med vatten.

När dem blivit mjuka, höll av allt vatten och tillsätt potatismjöl, kanel och strösocker.

 

Strö potatismjöl i pajskalet, lägg i rabarberna och avsluta med socker och kanel.

 

Vispa äggvitor till ett hårt skum och vispa ner socker. Bred marängen över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter eller tills marängen fått färg

 

 


Måndag 23 april

Ska snart ta itu med denna dagen tänkte jag.
Ska börja med att träna en del, och sedan gå och snacka med dem på gymmet, eftersom jag funderar på att byta till Fitness 24seven, för jag har inget gymkort när jag är i Skåne, och jag börjar nog bli rätt jobbig om jag inte får vistas på ett gym snart igen.
Så det är min uppgift för dagen.

Söka jobb, städa och sånt gör jag ju givetvis också, men det behöver jag ju inte ens berätta, det gör jag ju varje dag.

Igår på morgonen, eller ja, kl 8, hade jag lite svårt att roa mig, men hade fått massa rabarber så jag gjorde en rabarberpaj med marängtäcke. Blev riktigt bra, extra kul när jag inte ätit det på säkert ett år. Dock regnade det hela tiden igår så jag försökte vänta ut regnet så jag kunde gå och köpa vaniljvisp, men icke. Det var bara att snurra in mig i varma kläder och gå och handla ändå (jag får det nog att låta mer dramatiskt än det faktiskt var).

Så det blev jädrigt bra iaf, är så nöjd med det receptet för den första gången jag bakar något är jag rätt noga med att följa receptet, nästa gång jag bakar brukar jag göra motsatsen till vad som står i receptet nästan. Byta ut philadelphia mot färskost, dra ner på smör, byta mörk choklad mot ljus, osv. Det är jättekul, så det receptet jag använder mig av till rabarberpajen är taget från flera olika recept och sedan har jag slängt in min egna version lite i det, det är nästan omöjligt att misslyckas med, ska se om jag kommer ihåg att lägga up det här under dagen, för det går ju att köpa rabarber i affärerna nu!

Vad roligt, jag kollade igenom gamla bilder och hittade denna bilden! Den har nog försvunnit ifrån datorn och jag inte framkallat den heller, ska genast spara ner den! Hyfsat nyinflyttad Mister på bilden och Selma håller sig på behörigt avstånd ♥ saknar verkligen den hunden.

Vatten

Jag var uppe vid graven häromdagen med mamma och var tvungen att ta några bilder, det är alltid väldigt fint där, men nu var vattnet igång vid "trappan" så det är som ett vattenfall nästan, jättefint.


Nytt från Adam Lambert

Hittade denna häromdagen, rätt så awesome tycker jag.


Jappmousse

Tacogratängen blev lyckad, och när jag var och handlade på Maxi innan såg jag att de hade jättefina jordgubbar för 10:- asken. Vem kan gå förbi sånt?! Eller ja, inte jag i alla fall. Så jag köpte hem lite grejs till jappmousse.
Ska se om jag kommer ihåg vad som var i nu, för jag kollade på flera olika sidor och halverade de recepten för jag ville inte ha så mycket, så detta är till två portioner

Jappmousse 2personer

1 dubbeljapp á 60 g
ca 100 gram blockchoklad (välj själva om ni gillar mörk eller ljus, jag brukar ta mörk)
2 äggulor
1,5 msk socker
1/2 krm salt
2 dl vispgrädde

Smält choklad och japp i vattenbad. (fast jag har microplus kanna från tupperware så jag kör mitt i mikron, ha!)
Värt att tänka på att jappen smälter något snabbare, så hacka allt i rätt små bitar innan och rör om ofta.

Blanda äggulor, socker och salt så det blir fluffigt och blanda ihop det med chokladblandningen. Låt svalna något.
Vispa grädde ordentligt och vänd ner chokladblandningen i grädden.
Dela upp i portionsskålar eller glas, garnera efter smak.

Jag hade lite tråkigt och gick bananas med dekorationerna. Jordgubbar har vi ju, men sen fanns det lite blockchoklad kvar som jag hällde ut på bakplåtspapper och lät stelna,ser ju lite trevligare ut. Sen hade jag lite japp kvar som jag hackade och la ovanpå.
Sen vispade jag lite grädde med, men det får serveras vid sidan om (eftersom jag inte gillar grädde så mycket och det redan är så mycket på)
Det SER gott ut, och det blir det alltid också. Lätt att göra och tar 10-15 minuter!

Presenter

Just det, jag sa ju att jag skulle visa vad jag hittade till Julia och Isabell.
Dem fyllde 16 år i lördags, men hade lite planer för den dagen redan så jag firade dem i fredags med en lång fika inne på Lennarths. Alltid lika trevligt att träffa dem och dagen efter fick dem då sina presenter



Jag vill inte ge dem samma sak, men det är olika buskap på de små tavlorna, vet inte om det syns, men det står "Lev livet" på den ena och "Lev din dröm" på den andra.
I det lila paketet är det ett te med smak av champagne och jordgubb (tror jag) och den andra var chai.
Sen är dem hjärtformade skålarna de står i pajformar som man kan ha i ugnen till små pajer, gratänger eller efterrätter

Just den här typen av present älskar jag att göra. Det fanns massa färdiga paket i butiken men det är lite roligare att göra eget och personalen brukar alltid vara duktiga på att komma med bra förslag. Så att gå runt i en affär en halvtimme och plocka lite småsaker och få ihop ett paket har jag hållt på med i flera år, tycker det är jättekul, plus att dem blev nöjda med sina presenter - score!! Haha, nu ska jag fortsätta söka jobb, sen träna, sen handla och så får vi se om det blir något matlagning från min sida idag. Jag har nog sakt att jag ska göra tacogratäng, som är sjukt gott och enkelt att göra med för den delen.

Sen är det en stor sol i Skåne idag så jag ska ta tillvara på det med - såklart!

Bakat

Jag gjorde en vit chokladkladdkaka med citron i innan, bästa jag gjort so far, den blev riktigt god!
Fabbe satt och väntade spänt på resultatet...

Strawberry Kiwi

Skåne är rätt så awesome när det gäller massa limited editions överallt, jag tänker inte säga hur många jag provat de senaste dagarna, och denna läsken hittade jag faktiskt i Karlskrona, det ni!

Strawberry and Kiwi heter den, och den var supergod!! Rätt söt också, som passade mig som satt och hade tråkigt på ett tåg i en timme, och en timme på en buss innan dess. Då piggnade jag till rätt lagom till jag kom fram, perfekt helt enkelt. Tycker alla Limited Edition nördar (som jag) ska ge denna en chans! :)

Fighter

Fredagen den 13 idag, bring it on. Hittills har jag åkt tåg utan några störra missöden så jag tror nog resten av dagen blir okej den med. Nu har jag varit i Skåne en vecka ungefär, men åkte hem idag på förmiddagen.
Nu ska jag bara se om jag hittar några skor och gå in till stan, jag ska ta en fika med Julia och Isabell och fira att dem fyller 16 år imorgon! Visar bild på deras present imorgon, vill ju inte riskera att dem ser vad det är! ;)

Ätnligen en cover på en Christina Aguilera låt igen i Glee, och den blev så bra också, weii!


Betnér direkt

Hoppas alla haft en bra påsk med massa god mat, eller att alla haft en trevlig helg i alla fall!
Igår gjorde jag kokospannacotta med ananas till, det blev hur gott som helst.
Sen gick min auktion på Tradera ut så jag var iväg och postade lite paket innan idag, trist att det regnat och snöat i helgen bara, typiskt när jag är på humör för sol.

Justja, igår var det ju Betnér direkt på kanal 5 vid 21.55
Någon som tittar på det?
Det är faktiskt riktigt intressant, ett debattprogram även om man kanske förväntar sig mer standup och komedi eftersom det är Magnus Betnér som håller i det.
Men jag har altid tyckt han har väldigt bra och intressanta åsikter och han passar rätt perfekt i ett sånt program.
Gårdagens avsnitt finns på kanal5play.se och handlar om religion. Se det!

Åh.. jag kollade igenom mina arkivbilder och hittade denna

Hur kan man vara så söt?! Nu är han några gram tyngre (ähum, nog några kilo tyngre snarare) men så jädra söt fortfarande! Lilla Fabbe..

Donnie Darko

Just nu gör jag allt utom vad jag borde, men jag ska baaara dela med mig av denna länken.
Innan idag fick jag filmen Donnie Darko och om det är tre filmer jag tycker man ska ha sett så är det; Donnie Darko, American History X och Fight Club.
Och nu äger jag samtliga, weii!

If i catch you

Jag tycker den första versionen är rätt bra, den som spelas så ofta på radion. Men denna på engelska är ju också bra, nu blir den liksom något lättare att sjunga med till!

Loosies

Denna filmen kan antingen vara jättebra, eller dålig. Blev nyfiken på den efter att ha sett trailern iaf

Äntligen måndag!

Det här blir en bra vecka, jag bara känner det på mig.
Haha, kan vara att jag fått i mig mer kaffe än vad jag borde, men skulle nog inte kunna komma på någonting som är jobbigt ens om jag anstränger mig!

Innan idag la jag ut lite grejer på Tradera, eller ja, kläder. Hittade en oanvänd, ny bikini här hemma som trots att den är superfin inte kommer användas så jag la upp den på Tradera så får vi se vad som händer. Det räcker ju att ha ett par olika modeller så man får en snygg bränna, inte ha onödigt många.
Sen bakade jag lite för en bekant fyller år imorgon, som förvisso inte vill bli firad.. men det löser sig nog ;)
Jag var på gymmet idag och det gick kanonbra, tränade mage, rygg och biceps och har inte varit där på några dagar (varit sjuk i helgen) så det känns som träningsvärk på gång - härligt!


Trodde jag glömt vända fotot, men nä, sån sovstil har Fabbe
Och min älskade Mister. Jag kände och det var rätt varmt uppe på fönsterbrädan, men han gillar väl värme, hehe. Notera blomman till höger..hmm.. Haha

Nä, nu ska jag hitta nått att göra, och fortsätta denna awesome vecka som precis bara har börjat, weiii!

It´s alive!

Jag har inte gjort mycket denna helgen alls. Mest gått runt i mjukisbyxor och stor hoodie, läckert värre. Nä, men jag försökte vila och ta det lugnt så jag skulle piggna till men tröttnade på det rätt så snabbt så istället började jag gå igenom lite lådor som jag gärna gör när jag inte har så mycket annat att göra. Så i en låda hittade jag mitt gamla game boy color med spel som jag inte visste att jag hade. Var nostalgisk över det en liten stund och la sedan ut den på blocket, fick första mejlet efter 5 minuter. Gött!

Hittade i princip varje mobil jag ägt sen jag var tio år i en annan låda, också lite kul, men jag ska lämna in dem på Telenor i veckan, ingen mening att spara. Och sedan i min kasse med sånt som ska lämnas in på Röda Korset har jag fyllt den med skivor, böcker och en vinterjacka. Gav bort ytterligare en vinterjacka för nån vecka sen. Sen har jag också rensat ur och slängt en massa saker, känns jättebra. Jag saknar ju ändå inte grejerna och det är skönt att inte ha så mycket prylar kring sig. Så länge man inte gör sig av med för mycket på en gång så att det kanske är något man ångrar, för det hade ju varit riktigt surt. Nu har jag bara kläder som passar och är relativt nya och böcker och filmer som jag kommer läsa och se minst en gång till. :)

När jag satt och var nostalgisk hittade jag även laddaren till min Nokia 3310, och den fungerar fortfarande! Hur läskigt är inte det? Det måste ju vara tio år sedan jag använde den senast! Kul!!

Aja, nu har jag lyckats pricka in att vara sjuk över hela helgen som kunde blivit betydligt kuligare, men jag börjar äntligen piggna till i alla fall så jag kommer garanterat ha en trevlig vecka! :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus