Rabarberpaj med marängtäcke
Detta receptet har jag plockat från flera olika sidor och det blir helt perfekt varje gång. Extra lyckat med vaniljvisp till!!

Rabarberpaj med maräng
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 smör
2-3 msk vatten
Blanda allt och tryck ut i en pajform, nagga botten med en gaffel.
Sätt gärna in i kylskåp ca 30 minuter
Fyllning:
ca 500 g rabarber
1 msk potatismjöl
2 tsk kanel
1 ½ dl strösocker
Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Skölj rabarberna och skär dem i bitar, koka upp i en gryta med vatten.
När dem blivit mjuka, höll av allt vatten och tillsätt potatismjöl, kanel och strösocker.
Strö potatismjöl i pajskalet, lägg i rabarberna och avsluta med socker och kanel.
Vispa äggvitor till ett hårt skum och vispa ner socker. Bred marängen över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter eller tills marängen fått färg
Åh vad gott det ser ut :)
Gud så gott det lät, liksom citronpaj med maräng måste det ju vara otroligt gott med rabarber som är syrligt till den söta marängen!
Tack för att du förstår varför jag byter, kan skicka dig lösenordet sen om du vill läsa de mer personliga inläggen :)
Pajen ser sjukt god ut :)
åh va gott det verkar!