Färg!

Jag har väldigt svårt med att ha tråkigt, sitta stilla kan jag, men om jag sitter vid datorn till exempel har jag ofta flera flikar uppe, facebook, musik och ett avsnitt av en serie.
Som nu, tittar på Glee, 5 flikar uppe och lyssnar på lite Bon Jovi som jag var på humör för ikväll.
Anyways, häromdagen var det tvättstugan och jag blev så arg på alla jädra katthår.
Bara för att jag gillar katterna betyder ju inte att jag gillar hår på möblerna. Så jag fick ett bryt och renbäddade, tvättade gardiner, precis allt jag kunde komma åt. Sen fick jag lite vårkänslor med och ville ha in färg i sovrummet. Och färg blev det...
Målet var att man skulle bli glad när man kommer in..

Mission accomplished. Jag har ju möblerat om med och inte riktigt vant mig vid det, men soffan som var svart är numera röd, de gröna kuddarna har stått undangömda men tyckte de kunde vara bakom soffan, katten skulle inte varit med på bilden så ignorera honom, rosa kuddar, lila överkast..
Är vrålnöjd, väldigt typiskt mig. Får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar men so far so good.

All that counts is here and now

Jag borde göra lite fler kategorier här känner jag. Kanske en som heter Serier/filmer? Och en som heter Musik?
Ska se hur tråkigt jag får lite senare ikväll ;)

Nån mer som såg senaste avsnittet av Glee, de amerikanska sändningarna, i tisdags?
Nu har jag sett klart de andra säsongerna och hunnit ikapp med avsnitten som visas i USA och tisdagens avsnitt var det bästa jag sett från Glee, och helt klart en av mina favortilåtar redan innan de gjorde sin tolkning.
Riktigt fint avsnitt.. Det dröjer väl lite innan det visas i Sverige så jag ska inte sabba nått för någon som vill se det. Men låten nedan kan ni se i alla fall!


Allt.gör.ont..
Igår gick det galet bra på gymmet, hade mage/rygg/biceps (igen) men jag var inte så trött som jag bore vara efter att ha kört igenom passet så jag körde några övningar igen, biceps bland annat. Det gör rätt ont idag, varför lär jag mig aldrig, haha. Innan igår så hade jag ett möte vid 13.30 så jag tänkte promenera fram och tillbaka till Citygross innan vilket jag hann men sedan blev det rätt stressat så jag fick gå direkt in till stan för mötet. Alltså en två timmars lång promenad... Weeii...

Detta var anledningen som jag gick till Citygross. Underbart goda jordgubbar! En present från mig till mig.

Vill också hälsa till Carro som fyllde 22 igår, finare människa än henne får man leta efter, ett jättestort försenat grattis från mig!! ♥

Söndag

Denna veckan har jag faktiskt varit på gymmet varje dag, applåder till mig, tjoho.
Igår fick jag lite tråkigt här hemma och kom på att jag skulle se hur många sit-ups jag kunde göra.
I vanliga fall gör jag cirka 50 om dagen här hemma, men som sagt, skulle se hur många jag kunde.
Sen på eftermiddagen var jag på gymmet och tränade mage/rygg/biceps.
Alltså, den träningsvärken jag har i magen i dag är ju inte lite smärtsam.
Helt och hållet min eget fel, dröjer nog tills jag gör om det "experimentet" 

För en vecka sedan, eller något sådant var jag inne på Telenor och pratade lite om priser för ny telefon.
Min nuvarande har blivit gammal och lömsk. Stänger av sig själv, tar bort bilder, avbryter samtal, den har nästan utvecklat en egen personlighet. Så efter 2,5 år är det dags att byta.
Inte bestämt mig helt ännu, men det lutar åt en Samsung Galaxy S2, dem flesta säger att den är bra.


Jag köpte den första säsongen häromdagen, en present från mig till mig! ;)


Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor
De här pannkakorna är superlätta att göra och passar till en lyxig frukost. Servera med stekt bacon eller lönnsirap. Tillsammans med glass eller grädde och sylt blir de en mumsig efterrätt. Bakpulvret gör att de jäser i pannan.

För 10-12 stycken:

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör + smör till stekning
1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.


En kul grej med dessa är att de går mycket snabbare att göra än vanliga och de var supergoda. Detta var ju min första gång att göra dem, men med det receptet så gjorde jag 11 stycken. Tror inte det finns så mycket att ändra i det heller, tycker verkligen alla som inte gjort sånna här innan ska testa, supergoda!!



Så mycket drama

Jag fick ett brev från h&m idag där de vänligt informerade mig om att ifall jag vill vara medlem i ett år till får jag betala 60:-.
För det första är jag rätt snål, 60:- låter som rätt lite, men sedan stod det vad jag handlat för det sneaste året..
300:- På ett helt år har jag handlat på h&m för 300:-.. Det är ju löjligt
Så efter att ha varit medlem sen jag var 16 år mejlade jag och sa upp mitt medlemskap och klippte kortet innan idag. så mycket drama för detta

Haha, okej det är ingen stor grej, men det är ju knäppt att jag på allvar går runt med bonuskort jag tror jag behöver i min plånbok och så har jag inte ens handlat på ett år. Skärpning!

Jag ska se över mina andra kort med ikväll, de enda jag egentligen använder är ju DinSko och JC




Totalt onödigt inlägg? Jag vet..

Mister undercover

Tjoho!
Det snöar fortfarande ute, enorm depression på ingång om det inte slutar. Det känns som ett träningspass att bara gå till gymmet. Sedan ska man ju helst in, träna och gå hem med.
Men träningen igår och idag har gått jättebra, en maskin som jag hade idag trodde jag först att jag ställt in på 5 kilo för lite för det var så lätt, men nä, det var som vanligt.. hurra?
Några promenader till stan blir det ju med för trots att det är februari har jag fortfarande inte köpt ett busskort efter sommaren.

Jag tog bussen några få gånger när jag skulle någonstans i oktober, när Martin precis hade gått bort och jag inte hade någon energi till något. Men efter två veckor började jag gå igen (till och från gymmet då)
Det är verkligen härligt ute, om det inte snöar för mycket så klart, då blir det kämpigt.

Av alla ställen att ha träningsvärk märkte jag igår att jag har sjukt ont i mina knän. Whats up med det? Gjorde vrålont när ja gskulle gå uppför trappan till gymmet, men jag får skylla mig själv eftersom jag tyckte det var en kul idé att höja vikterna i benpressen igår. Inte värt det.
Köpte några Gainomax på hemvägen, sjukt goda att dricka när man tränat. Dem är ju till för att dricka 5-30 minuter efter träningen. Medans man går hem till exempel. Särskilt blåbär, hehe.

Apropå träning, kolla vad jag hittade i träningsväskan häromdagen.
Mister undercover, han syns knappt, väldigt praktiskt med svarta katter. Jag vill gärna se var dem är innan jag lägger mig så inte nån av dem är instängd i en garderbo eller nått sånt, man kan tycka att två katter inte bör vara alltför svårt att hitta i en lägenhet - ha! Jag hinner bli rätt nervös vissa kvällar så då får man gå runt och kolla alla svarta väskor och jackor med ♥

Smooth Criminal

Den här låten är perfektion enligt mig. Att dem inte försöker kopiera Michael Jackson utan att den känns mer som en hyllning. Jag har hört så sjukt mycket låtar från Glee, sett klipp på youtube och ibland på gymmet visar dem ett avsnitt jag kan se lite av när jag kör uppvärmning (men då utan ljud), men faktiskt aldrig sett ett avsnitt!

Efter denna låten började jag faktiskt från början av säsong 1 att se hela avsnitt. Är väl på avsnitt 7 eller 8 nu, fattar inte varför jag inte sett det innan. Är jag sist på planeten? Haha, jäkligt bra är det i alla fall

Better than i know myself

Äntligen är Adam Lamberts nya musikvideo ute, tjoho!!

Möblerat

Jag vaknade med ett ryck idag av att det ringde på dörren, alltid lika härligt att vakna på det sättet. Det känns som att vi är vansinnigt populära idag för det var värst vad folk vi haft här tycker jag.
I vilket fall som helst var det vaktmästaren som skulle fixa våra element i lägenheten, vi hade 17 grader imorse, - inte okej.

Han fixade och hade sig och skulle kolla det i mitt sovrum, där det står en soffa. Tydligen var det inte så bra att ha en soffa framför elementet så när han gått fick jag snilleblixten att möblera om.
Eller ja, först "möblerade" jag om katternas grejer i badrummet, ser mycket renare och snyggare ut där nu.
Sen var det dags för mitt. Ut med allt, fram med dammsugare, torka av, dra sladdar och några timmar senare var jag klar. Så grymt jävla bra blev det och jag vägrade ta emot hjälp, haha.

Efter det bytte jag ut min sköna t-shirt mot min ännu skönare träningströja och studsade till gymmet.
Fick en impuls att köpa makaroner inne på Lidl efter träningen för jag var hungrig, men sen när jag kom orkade jag inte koka några så de ligger fortfarande i träningsväskan, bra tänkt där.


Vi har ju en Converse-butik i Karlskrona med enbart converse-skor och några t-shirts. Förutom de vanliga modellerna i de vanliga färgerna finns det sjukt mycket snygga skor jag inte sett någon annastans än. Snygga t-shirts har de med, fick denna innan jul. Sååå dyrt är det inte heller, eller ja, normalpris är det väl skulle jag tro.. -weii!

Favorit i repris

Igår hade jag tråkigt så det blev två sorters kakor. En vit chokladkladdkaka, den är så kul att göra för man ska ha apelsin i, men jag har märkt att vilken citrusfrukt man har hemma funkar lika bra. Citron, lime och apelsin har jag provat, men lime är nog favoriten. Så fort den svalnat delade jag den i bitar och la i frysen, så jag kan slänga fram om det kommer någon på oväntat besök.

Efter det gjorde jag ett gäng chokladbollar, lätt att göra och går snabbt så jag gjorde dem medans det andra var i ugnen, och swosch, vidare till gymmet efter det.

Det är faktiskt flera som undrat över recpetet till macarons igen, så jag tänkte lägga upp det igen, och slänga in lite kommentarer om hur man kan göra (eftersom mina blir jädrigt bra om jag får ta i) När jag skriver en siffra i fetstil så står det mer om den delen längre ner! :)

Macarons
♥ 120 g äggvita, rumstemp. (uppdelat i två skålar)
♥ 35 g socker

♥ 150 g mald mandel (finns att köpa riktigt finmalt mandelmjöl på lidl)
♥ 150 g florsocker

Sockerlag
♥ 150 g socker
♥ 50 g vatten

Häll sockret och vattnet till sockerlagen i en gryta och låt koka upp. (Rör inte, då kristalliseras det.)
Använd en termometer och låt koka tills den nått en temperatur på 110-118°C. 1

Vispa samtidigt upp ena delen av äggvitorna (60 g) till ett hårt skum. 
Rör ner sockret och vispa tills den blir glansig och fin.  
Häll ner sockerlagen i en stråle under vispning, fortsätt sedan vispa hela tiden tills den svalnat helt.
(ca 10-15 minuter) 2

Blanda mandel och florsocker och rör sedan i den andra ovispade äggvitan, detta ska bli en gegga. Vill du ha färg på dina macarons är det nu du ska färga. (Ta lite extra färg, då den bleknar när du blandar den med marängsmeten.)

Blanda först i lite av marängsmeten i mandelgeggan och vänd sedan försiktigt ner resten med en slickepott.  
Var försiktig så att du inte rör för mycket eller för lite. Rör du för lite kan de spricka och blir matta. Rör du för mycket flyter de ut och får inte den berömda "kransen/foten".

Spritsa sedan ut små cirklar på ett bakplåtspapper, försök göra de ungefär lika stora, då de ska paras ihop två och två.

Låt de vila en stund på plåten innan gräddning, vissa säger upp mot 1 timme, jag hade inte tålamod att vänta mer än 10 minuter! Grädda sedan i ugnen 8-12 minuter i 160°C. 3

Smörkräm

♥ 200 g smör eller margarin
♥ 3 dl florsocker
♥ 1 msk vaniljsocker
♥ 1 äggula

Blanda ihop alla ingredienserna och kör med elvisp till allt blandats väl.
Spritsa på hälften av macaronsen och para sedan ihop dem! 4 5


1. Jag har ingen termometer och har ingen aning om när det är 110 grader, men så länge man inte värmer på den högsta värmen, har lite koll på det, och tar bort från plattan när det puttrat ett litet tag så är det lugnt.
2. Urtråkigt, men faktiskt nödvändigt, praktiskt om du har en pojkvän/flickvän/kompis/syskon som kan hjälpa dig
3. 10 minuter funkar fint, men ska också tillägga att det blir ett antal plåtar som ska in i ugnen, sist blev det 5 stycken för min del, och eftersom jag bara har två plåtar spritsade jag ut på alla bakplåtspapper samtidigt, så de tidigaste stod 10 minuter medan de andra blev uppemåt 40 minuter då de fick vänta på sin tur i ugnen
4. Jag skulle aldrig använda så mycket smör, jag tycker bara inte det är gott, halva receptet för smörkräm funkar fint för mig
5. Glöm inte att du kanske vill ha karamellfärg i smörkrämen med i någon spejsig färg

Detta är faktiskt inte så avancerat som det låter, ta det lugnt, läs receptet och var inte rädd för att göra fel. Mina blev fula första gången och nu har jag gjort dem fler gånger än jag kan minnas. Försök ta reda på vad som blev fel och gör bättre nästa gång bara. Lycka till!!

Bara för att jag är så fruktansvärt ärlig så lägger jag in en bild på hur dem såg ut första gången jag gjorde dem.
De smakade bra, men ja.. i övrigt var dem väl inte så vackra. Gjort rosa, lila, blå och gröna - hurra för karamellfärg!


Kristen Bell

Det enda jag vet om Kristen Bell är att det är hon som är Gossip Girl - eller rösten i alla fall i den serien, tror inte jag sett några filmer med henne. Men detta måste vara den bästa intervjun jag sett med någon.
Chelsea Latelys intervjuer är förvisso oftast bra, men denna var riktigt kul!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus