Nytt smink

Det här har jag gnällt om tidigare, men mitt smink tar alltid slut samtidigt. Praktiskt kan man ju tycka. Förjävla irriterande tycker jag. Blir så dyrt att köpa in allt på samma gång. Men denna veckan hade H&M min mascara för 60:- (jag klagar inte), och min ögonbrynspenna och läppstift kom idag. Beställda från LR ska tilläggas, så beställningen lades i söndags och det kom idag, helt okej.

Favortifärgen!!

Det är nästan pinsamt vilken stor skillnad det gör. Från att ha haft en mascara man fick kämpa med varje morgon, och en stump kvar på ögonbrynspennan.. -till att sminka sig med helt nya saker, resultatet blir ju så mycket bättre.

Om jag får ta i lite så är jag jädrigt nöjd med mitt hår idag. Lång dusch, mousse i mängder, en stor hårborste, hårfönen i högsta hugg och lite hårspray senare så blev det sketans bra. Mycket bättre än att bara platta (sliter på håret enormt och på mig så brukar håret se allmänt trist ut).

Med detta ville jag säga att det är kul hur stor skillnad de väldigt små sakerna kan göra. För ärligt talat mår jag bättre om jag lägger lite tid på hur jag ser ut innan jag går utanför dörren om dagarna. Måste inte vara ett ton smink eller stå framför spegeln i 20 minuter och välja kläder, utan att lägga undan lite tid för mig själv på morgonen, vilket jag knappt gjort alls de senaste månaderna. Då har jag tagit träningsbyxor, linne och borstat håret och i princip nöjt mig med det.

Hurra för smink och hårspray! (hoppas ni fattade att det som sagt inte handlar om ytligheter utan att lägga tiden på att båda må bra och se ut att må bra)

Födelsedagar, bakning och möss

Häromdagen fyllde Ros-Marie år så jag ville ju upp och fira såklart. Presentkort på Blomsterlandet och efter några timmar i köket, även rosa macaroons. Finaste hittills, jättesöta och många, så jag tog nog med 20 stycken upp som gick åt i ett naffs! Weii.
senare på kvällen fick fabbe denna i present

Kan verka sött, och det ÄR det också med såklart, Fabbe fångade den och "kramade" om den innan han släppte och fångade på nytt. Men den piper.. Jag längtar till batteriet tar slut. Katterna tycker nog det är superspännande, men jag känner att det börjar gå mig liiite på nerverna efter en timmes oavbruten lek.. Tänk er liksom.. Pip..pip...pippippippippipp..... ... pip.. Haha!

Och i onsdags var jag hos tandläkaren, jag har varit nervös för det besöker jättelänge, inte för att jag har tandläkarskräck, men jag var rädd att det skulle vara några hål som jag skulle vara tvungen att laga, och det är frågan om jag hade haft råd med det. Nu var detta första besöket hos denna tandläkaren med för jag har bytt från folktandvården till en privat, så jag var ju inte jättepositiv inför vad dem skulle säga. Men allt gick jättebra, trevligt bemötande, jag hade inga hål och allt såg bra ut, och det kostade inte mycket alls - tjoho!! Jag firade med att köpa med en påsa godis från Hemmakväll och köpa flourtabletter på Apoteket, den logiken fattar jag knappt själv! ;)


Timothy ser snö

Igår började det snöa här, och till min stora skräck slutade det inte!! Ah!
Som många vet är jag inte särskilt intresserad av snö, vinter och kyla.
Jag fryser så lätt i vanliga fall och detta vita helvete hjälper ju inte.

Men vi åkte till Martins grav igår och det var jättefint med snön som lagt sig vid kyrkogården.

Alla våra djur är "innedjur" på deras eget initiativ, haha. Timothy, mitt marsvin, har buren inne, men är ute i koppel på sommaren ibland.
Mina katter vägrar gå ut. Jag har öppnat lägenhetsdörren och ytterdörren flera gånger och stått där som ett pucko i trapphuset:
"Kom igen, ni är fria!! Woho, ni kan ut och springa!! Luft!! Komsi, kissekissekiss.... Nähä..skit i det då då!!"

Anywhoo.. Jag parkerade Timothy vid fönstret så han fick se flingorna dala ner (ska tillägga att jag var preciiis bakom med handen hela tiden, inte en chans att han kunde trillat ner)

Aww..


Katterna var mer intressanta tydligen..

Nä, nu ska jag göra en ny fruktsallad (banan, äpple, apelsin och granatäpple idag - med vaniljglass, jag har aldrig påstått att jag är nyttig) och se nått avsnitt av Supernatural!

Så mycket bra filmer

Sitter och äter fruktsallad med vaniljglass. Jag hade lite tråkigt innan idag så jag gick fram och tillbaka till citygross (två timmar) och köpte äpple, apelsin och granatäpple till fruktsalladen jag äter nu - mums!!

Tidigare hade vi en snubbe här som skulle kolla ventilationen, vi fick innan veta att han skulle komma mellan 8.00-16.00, härligt med hanteverkare ;)
Så jag for upp fem i åtta så jag slapp öppna i pyjamas eller att de gick in med huvudnyckel, och när kom dem? 10.30!! Där var jag uppe tidigt i onödan. Och när han kom betedde sig katterna som att de aldrig sett en annan människa förr, Fabbe följde efter honom vart han än gick, och Mister var hemlig och glodde med stora ögon när de använde nån walkie-talkie-historia med en annan person, haha..

Btw, blir jag så sjukt sugen på att se alla Step Up filmerna en gång till efter att ha sett dessa klippen. Filmerna är så bra, den första är min favorit, sedan kommer Step Up 3D på andraplats och Step Up:to the streets för en fin bronsplacering 




Jag vet att det finns rätt många dansfilmer nu, men jag älskar verkligen den typen av film. Step Up, Center Stage, Honey.. Gillar med filmer som Forever Strong och Never Back Down. Samma person i huvudroll i båda dem filmerna. Jag gillar verkligen inte romantiska komedier eller drama utan föredrar filmer med lite tempo i.
(Nyckeln till Frihet, Seven Pounds och lite Tim Burton-filmer är undantaget)
Abduction med Taylor Lautner i huvudrollen rekomenderas också. Actionfilm räknas nog den som.

Tisdag

Var är Mister?

HÄR är Mister, haha.
När jag gjorde om i mina garderober för några veckor sedan kastade han sig in bland mina jeans. Jag gjorde i ordning alla hyllor utom den, kunde ju inte väcka honom. Svårt att se för han är en svart katt, men ser ni tassen över ansiktet? Aww..
Vet inte vad jag hade gjort utan den katten dessa månaderna. Det är så skönt att ha djur omkring sig, man blir så lugn.

I lördags gick jag på stan hela dagen med Julia och Isabell och de hittade båda fina kläder till slut, jag behärskade mig inne på DinSko och blev grymt sugen på ett par jeans inne på H&M men orkade inte gå in i ett provrum och prova så jag får göra det senare i veckan.

Igår mötte jag upp Anders så vi handlade lite mat och åkte hem till honom och lagade mat tillsammans, gick en sväng, lyssnade på musik och snackade, sketans trevligt!

Lite nya kläder

Igår spenderade jag i princip hela dagen med att gå på stan. Det går ju rätt fort i en liten stad så vi gick några gånger i varje affär. Julia och Isabell hittade en del fint, och jag hittade mycket jag ville ha, men det är som sagt skillnad på behöver och vill ha.
Tidigare i veckan fick jag hem min pippi-tröja som jag hittade på en bloppis, riktigt billigt dessutom.
Hur mysig som helst, från Rut m.fl

Och förra veckan hittade jag ett linne på Tradera från Kan Dee

"Give a helping hand to street childen" står det runt om

Så nu känner jag min ultraekonomisk, hehe. Nä, men jag tycker det är kul att hitta kläder i bloppisar och tradera, är lite utmaning att försöka hitta fina kläder till låga priser, men bara kul!

Recept till skumtomtefudge

Såg att jag inte la upp recept till skumtomtefudgen när jag la upp bilden

Skumtomtefudge:

12 bitar tomteskum
2 dl socker
1 dl grädde
50 gram smör
125 gram vit choklad.

Klipp sönder tomteskummet och blanda ihop med alla ingredienser utom den vita chokladen i en gryta. Låt allt smälta ihop. Ta inte högsta värmen så det kokar, men tillräckligt för att det ska puttra.
Ta bort från värmen och tillsätt chokladen. Häll ut allt på bakplåtspappersklädd form. Det täcker inte alls hela så det är rätt bra att använda en degskrapa för att "forma" allt när det svalnar lite. In i kylen och skär i önskad storlek när det kallnat.


Jag fattade att man inte behöver använda skumtomtar utan bara det är "skummigt" så räcker det. Willys hade Hello Kitty-godis i lösvikt så jag köpte det och klippte isär, haha. Funkade finfint fast jag dubblade mängden. Men ahlgrens bilar eller vad ni kan hitta i lösgodiset funkar säkert med.

Jag gjorde detta igen till nyår och gav bort till dem vi åkte hem till. Väldigt uppskattat. Jag vägde allt för att se hur mycket det blev, ca 500 gram godis.. Hoppsan, hehe.

Men testa att gör om ni inte provat, rätt kul och går jättesnabbt

Efterlysning

Måste börja med att efterlysa de här nagellacken som jag snöat in på nu sedan några månader tillbaka.
De är köpa på Lindex allihop.
Jag gillar dem för de ser svarta ut, men tittar man noga ser man de olika färgerna.

Eller ja, väldigt noga får man titta. Vinrött till vänster, mörkgrönt i mitten (min favorit) och mörkblått till höger.

Jag har inte hittat liknande från något annat märke heller, det måste inte vara just detta märket.
Depend har inte antingen svart eller tex mötkblått, men inget mellanting.

Jag förlorar ingen sömn över detta precis, men vore kul om någon vet var man kan hitta liknande, nu när jag gillar dessa så mycket.

Frisk och tillbaka på gymmet

Nu är jag färdig med att vara sjuk. En vecka utan att kunna gå till gymmet kan ju driva vem som helst till vansinne. Hittat en kul runda som jag börjat gå varje dag, det tar en timme ungefär, och igår var jag tillbaka på gymmet med!
Mage, rygg och biceps igår, axlar, bröst och triceps idag. Så roligt!!
Imorgon är det prova-på-vecka med fri träning för alla som funderar på att börja där, hoppas på att få se massa nya människor där. Det brukar bli lite trångt, men jag äääälskar nya människor där.

Jag hämtade ett nytt schema i eftermiddags och funderar på att börja med nått pass igen. Gymmet är jag ju i varje dag men jag betalar ju faktiskt för guldkortet (gym, spinning och pass) och vlil utnyttja det mer. Jag gick alltid på yogan förr och älskade det så jag ska nog gå på det på onsdag om det inte hinner bli bokat. Längtar!


Träningsoutfit! Gammal bild dock..
Blir alltid sugen på att träna av denna låten!

Bakning

Fanken vad det blåseer!! Jag behövde handla hem lite tråkiga nödvändigheter så jag tog på mig ytterkläder och gick ut, utan att ens titta ut genom fönstret. Blåser så man nästan far omkull och regnar - härligt!
Jag gick ändå, och tog mig hem med.
Jag lyckades ju bli förkyld lagom till nyårsafton med, fast inte allt för allvarligt, jag firade in det nya året med några vänner ändå, och fick massa te i lägenheten efteråt.

I fredags var jag på stan och träffade Selma, så kul, inte träffat henne på riktigt länge så vi hade massor att prata om. Jag hade mycket mer energi och kände mig gladare efter det!

Nu har jag valt att inte träna på några dagar på grund av förkylningen, så det har fått bli långpromenader istället. Igår blev det två timmar! Jag gick bland annat in till stan och köpte en ny kalender för detta året, kändes underbart att skriva på första sidan i en kalender för 2012 eftersom jag bara vill lämna 2011 bakom mig.

Idag har jag bakat, jag gillar att baka i vanliga fall, men i höst har det varit sjukt mycket. Jag bakade två veckor efter att Martin dog för jag ville lägga all koncentration på att göra mina kakor riktigt fina och för en stund få fokusera på något annat.

Nu är jag väl nära att bli portad från köket. Förra veckan blev det lila macaroons med jordgubbssmak (underbart goda), en vit chokladkladdkaka med apelsin i, och fudge till dem vi var hos på nyår.
Sen blev jag ju sjuk då, men idag gjorde jag massa macaroons igen för jag har märkt att dem går utmärkt att frysa ner!

Men ändå, praliner, godis, kakor, ännu fler praliner.. Hittar jag något nytt som verkar gott gör jag det tills det blir perfekt. Låter trevligt, men mindre kul för min stackars familj som inte får ha köket ifred.
Anywhoo, mamma vet hur kul jag tycker det är så fick lite kuligheter till jul

Rekomenderar den blockchokladen, jag köper aldrig mer från Eldorado, denna är jättebra.
Och jag äter inte gelatin, pga vad det är gjort av, så därav alternativet Vegegel som finns överallt.

Tips på nått kul man kan hitta på med det här? Inte på samma gång kanske, hehe.


2012

Många har skrivit en årsresumé har jag sett, och trots att ena halvan av mitt år var helt okej, så är det ju den andra halvan som gjort att hela året lika väl kunde hoppats över.
Jag tar en pytte-ultra-mini-snabb sammanfattning för er som kanske är nya och inte orkat bläddra bak i arkivet.

Januari/ Februari/ Mars
Ny energi inför på grund av det nya året. Tränade ordentligt och ofta, sökte jobb..
Rensade ut massor bland mina kläder, började på Lernia, promenerade massor. Lärde känna nya människor och såg till att spendera helgerna med vänner.

April/ Maj/ Juni
Fick ett vikariea över sommaren i hemtjänsten, praktik på Blomsterlandet i 5 veckor (älskade att vara där), vänner fyllde år. Martin fyllde 20 år. Jag hade två lediga veckor innan mitt sommarjobb började.

Juli/ Augusti/ September
Trivdes på sommarjobbet, lärde känna nya människor - det var en bra sommar.
Fyllde år i augusti och firade detta genom att jobba 7-21.30 den dagen. Gick på Sailet.
I Augusti försvann en vän till mig för att sedan hittas mördad efter en månads tid.
Minnesstund för Peter, två dagar senare ringer det på dörren på kvällen och två poliser var där för att berätta att min lillebror dött.

Oktober/ November/ December
Röriga månader, gjort oerhört lite och samtidigt ansträngt mig massor med planeringar inför begravning, rensa ut Martins lägenhet och överhuvudtaget stiga upp om dagarna.  
Mått mycket dåligt, men tacksam över alla fina vänner som har "dykt upp", trots att jag varit dålig på att höra av mig var det många som ringde, messade, skriv meddelanden på facebook. (och fortfarande gör)
Begravningen för Martin var i november.
Funderade mycket på vad jag egentligen ville, och har nog kommit till rätt bra insikt om det. Ansträngde mig mer för att ta kontakt med mina "gamla vänner" - mådde mycket bra av det.
Tog mig igenom jul och nyår och är nu redo för ett nytt år.

Jag har lärt mig att vara mycket mer rädd om mig själv, familj och vänner, och hoppas att jag kan göra detta kommande år till ett riktigt bra år..

Från en av mååånga promenader detta året


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus