Kardemummabullar
Kardemummabullar ca 14 sycken
75 g smör
1,5 dl mjölk
25 g jäst
3/4 dl socker
1 tsk mald kardemumma
1 krm salt
1 ägg
6-7 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk kanel
Smula ner jästen i en bunke och höll över sockret
Smält smör och blanda i mjölk. Tillsätt kardemumman och saltet. Häll över i jästblandningen.
Rör ner ägget och mjölet. Rör om tills det blir en smidig deg
Låt jäsa under plastfolie i 45 minuter (eller en bakduk, men jag föredrar plastfolie
Förbered fyllningen under tiden och rör ihop ingredienserna.
Arbeta degen smidig och kavla ut den.
Bre på fyllningen.
Vik sedan en del av degen in mot mitten och gör samma sak med degen från andra sidan så de överlappar varandra. Kavla den litegrann igen.
Skär ut cirka 2-3 cm breda remsor. Snurra ihop dem hur ni vill, genom att snurra resmorna och lägga ihop i muffinsformar.
Låt jäsa en gång till i 40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in bullarna i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
(ska dem frysas in kan ni hoppa över det här steget på dem)
Blanda ljus sirap tillsammans med lite vatten. Doppa bullarna i det och sedan strösocker.
Färdiga att servera!!

Va kul att baka o va gott de ser ut :)
Men de verkar svårt hur man ska vika dom :/
Vad goda de ser ut!