30 maj

Tack sötisar för fina kommentarer här och på fb, värmer att läsa igenom dem, trots att det kan bli rätt personligt (därför jag inte publicerar alla av dem).

Idag är jag inte jätteproduktiv (so far).
Jag har en introduktion på gymmet senare i eftermiddag. Har bytt till Fitness24Seven som finns på flera orter i Skåne, och resten av Sverige, är billigt, och öppet dygnet runt. Så nu i eftermiddag ska jag få reda på var "mina" maskiner finns så jag slipper slösa tid på att leta efter dem.
Men skönt med gymkort iaf, jag har ju gymkort i Karlskrona med, men från och med fredag är det kortet fryst och jag är ju inte där så ofta så det har inte blivit så mycket träning denna månaden, och jag är ju van att träna 6 dagar i veckan.. men men, nu kommer jag ju ha möjlighet att träna som jag är van vid.

(ska kraffsa fram träningskläderna med, underlättar ju en smula)

Var också på apoteket och köpte ny linsvätska, skönt, linser har jag ju för flera månader framöver, men har inte blivit av att jag använt dem, var och handlade det igår så nu blir det inte alls den ansträngningen för ögonen ch spänningshuvudvärken.

Så träning, och sedan gjorde jag en rabarberpaj med maräng (och vaniljvisp!!) som säkert lär gå åt ikväll, kan behövas, har börjat ta ner tapeten i sovrummet så det är lite rörigt. Tapeten ska bort, och sedan ska det dit ny fin färg, kommer bli awesome! :)

28 maj

Jag kopierar bara in det jag skrev på fb tidigare idag.

Martins födelsedag är idag. Jag saknar honom lika mycket varje dag, men det gör ändå ont att han inte fick uppleva sin 21-årsdag.. ♥ Lägger all energi på att minnas alla ljusa stunder med honom (och det är en jädra massa)Så glad att jag fick vara hans syster under 20-års tid

Har inte så mycket mer att tillägga. Martin dog den 29 september 2011, och det har varit en del "första" nu. Första fredagen, första lördagen, första veckan, oktober, jul, nyår osv, men just hans födelsedag kändes extra jobbigt. Särskilt att inte kunna skicka ett sms 00.05 som jag alltid gör eftersom jag vill vara först med att gratta..

Men som jag skrev innan, jag fokuserar på de ljusa minnena med honom, eller försöker.

Jag har så många människor omkring mig som jag bryr mig om och som jag kan prata med, så jag fixar denna dagen med. Underlättar enormt att jag har min katt hos mig nu också

Det är en vacker dag idag (iaf i Skåne) och jag hoppas att ni alla njuter av den fina dagen och tar tillvara på den på bästa sätt!

27 maj

God morgon Sverige! (hehe)
Först det uppenbara - Loreen vann igår, tjoho! Såg när första halvan av rösterna delades ut så anade väl att hon skulle vinna redan då, sedan var det så sjukt varmt igår kväll så jag höll mig utomhus istället
Har varit en härlig kväll, i fredags så åkte jag tillbaka till Skåne (var en snabbvisit i Karlskrona torsdag-fredag) och denna gången tog jag med Fabbe!
Har saknat honom så mycket när jag är här utan honom, men nu fick vi skjuts av min pappa så jag passade på.
Allt har gått jättebra, Fabbe är väldigt nyfiken på dem två andra katterna som finns här och det verkar som att allt kommer funka mellan dem! :)

Helt underbart, det har varit så svårt att vara utan honom..

Sedan fick jag massa rabarber häromdagen så det lutar åt en rabarberpaj ikväll, hade ju varit jättegott!
Helgen annars har varit bra, var i Kristianstad en sväng igår (vill ju inte lämna Fabbe ensam så länge ännu).

Nu idag är det ju morsdag, fast jag firade min mamma i torsdags med fika ute i gräset, fixade också en ros som hon fick i fredags när hon kom hem från jobbet, men jag ska ringa henne idag ändå såklart!

Ut i solen nu och ha en fin söndag!

Morotsmuffins

Häromdagen fick jag för mig att göra morotsmuffins, aldrig gjort det tidigare, men det var tydligen lättare än vad jag trodde.
I princip tar du bara ditt favoritrecept på morotskaka fast du gör dem i muffinsformar istället. Sedan mindre tid i ugnen, 10-12 minuter funkade för mig.

Jag tog dock inte mitt recept på morotskaka (som finns i kategorin recept ) och HÄR!
Det receptet innehåller mandel och jag ville göra en annan version. Hittade följande recept istället:

Morotsmuffins ca 20-25 st
4 ägg
4 dl strösocker
200 gram margarin eller smör
6 dl finrivna morötter
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered morötterna, skala och riv dem
Smält margarinet och ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vänd ner i äggvispet.
Blanda ner det smälta margarinet och morötterna. Blanda smeten ordentligt.
Fördela smeten i muffinsformar (upp till 2/3 av formen). I en normalstor ugn behövs det här receptet gräddas i två omgångar för att få ordentligt utrymme för fina runda muffins.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter. Låt svalna.

Nu ville jag inte ha så många, blir lite väl kämpigt för två personer, och detta recept är ju jättelätt att halvera, så det gjorde jag och fick ut 16 stycken supergoda morotsmuffins.

Vill man så kan man ha glasyr till (philadelphia, florsocker, någon tesked lime eller citron, blanda till en bra konsistens och god smak) och sedan garnera med rivna morötter/lime/citron/eller sätta i en limeklyfta (mitt favoritalternativ). De funkar väldigt bra utan med, perfekt också eftersom man ofta har dessa sakerna hemma

Trespassing

Sitter i soffan och lyssnar på Adam Lamberts nya skiva som jag fick igår (signerad!) och den är grymt bra.
Absolut i klass med den förra skivan, och faktiskt bättre än den tycker jag

Ge den en chans, jag tycker den är rätt awesome!

23 maj

Haft en bra (och varm!!) helg. Var på konstutställning i lördags och tittade. Många konstnärer som ställde ut med temat Bröderna Grimms sagor. Det var riktigt kul att se alla olika tolkningar av det, efter det åt vi buffé på en mongolisk restaurang, och sedan tillbaka till utställningen en sista omgång.
En fin dag i härligt sällskap helt enkelt, jag hade jättetrevligt!

Sedan har det ju blivit varmt och soligt nu dem senaste dagarna så dem har tillbringats i solen (var annars)


Hittade denna när jag kollade igenom mina bilder. Mys-Mister!! Saknar honom, men träffar ju honom imorgon, då jädrar blir det kramkalas! :)

Denna fredagen

Vaknade med huvudvärk idag.. så kan man också slösa bort en hel dag. Blivit ordentligt ompysslad och bortskämd och sovit en massa så jag tror det börjar bli lite bättre nu. Synd bara för det är så mycket annat kul jag hellre hade gjort, men inte så mycket att göra åt det nu.  Jag har varit i tvättstugan och kört några maskiner tvätt, också ett fredagsnöje ju, hehe.

Förresten, det här är hur viktigt som helst..
Vilka såg säsongsavslutningen av Vampire Diaries, Big Bang Theory eller Gossip Girl? SÅ sketans bra allihop, fast särskilt Vampire Diaries. Där har jag ju läst böckerna och vet lite på ett ungefär vart det är på väg, men serien är inte så lik böckerna så det ska bli kul.


Helgen

Nu var det ett tag sedan jag tog mig tid att göra mer än att lägga upp låtar här.
Nu i helgen var vi i Dalsland och hälsade på lite släktingar till mig. Åmål om man ska vara petig.
Skönt att komma hemifrån lite, se lite annat och få träffa familjen.
Strålande sol var det under helgen med!
Denna bilden tog jag precis innan vi åkte hem. Vänern på bilden

Inte för att det kanske finns massa att göra där, men jag tyckte vi lyckades roa oss rätt bra ändå!

Oh, btw, jag fick Marabou sommar som färdkost- den är jättegod!


Summer Paradise

Underbar sommarlåt!!

Jag tror Simple Plan var det första band som jag blev fast vid. Sedan kom Good Charlotte rätt snabbt därefter och så fortsatte det åt det hållet. Men underbart att ett band jag gillat så länge fortfarande gör riktigt bra musik!
Blir löjligt glad, haha

Slö kväll

Nu har jag egentligen ont i huvudet, men tänkte ändå slänga upp ett inlägg så ni vet vad jag gör.
Fabbe är piggare så jag är tillbaka i Skåne nu. (han följer snart med hit på besök som ni kanske förstår, vill bara att han läker helt innan!)

Igår så bakade vi sockerbullar med vanilj i, som blev riktigt lyckade trots att jag i vanliga fall knappt orkar vänta på att nått ska jäsa, och i detta fallet jäste dem en timme totalt (!). Anywhoo, goda blev dem och jag ska leta upp receptet imorgon och dela med mig av.
Sedan tipsade bästa Josse om att nya Marabou finns på Netto, och japp, visst gör den det, blir en sväng dit imorgon

Och nu blev jag serverad ostbågar och coca-cola och ska bädda ner mig i soffan med antingen Scrubs eller Happy Feet 2 som jag fick igår (den är så jädra söt!)






Dansa Pausa

Precis när jag nästan hade gett upp allt hopp om att RixFm skulle spela musik jag gillar så hörde jag att denna låten var utmanare på deras Rix Topp 6 häromdagen. Vet inte om den kom med på listan, och det är rätt många månader sedan jag delade denna låten (eller flashmoben dem gjorde med denna låten då) på min fb. Men skitsamma, till det viktiga.. Rix Fm spelade Panetoz!! Weii!!

Panetoz - Dansa Pausa

Försök att sitta still under denna låten, I dare you!! ;)

Var är Marabou jordgubb?

Alltså, nej. Nu har jag sett flera som skrivit att dem smakat denna och att den är supergod, var har ni handlat den då vill jag väldigt gärna veta? Jag som är självutnämd chokladtestare när det kommer nya sorter, trodde denna skulle komma först nästa vecka i butik.
Marabou Black var ju min senaste favorit, hur god som helst och förmodligen enbart för att jag gillade den så var det bara en Limited Edition så den tillverkas inte längre.
Därför ber jag er kolla noga på bilden om någon ser att det står Limited Edition? Det gör inte jag, ser bara att det står Nyhet.
Med andra ord kommer det här att bli en rätt så awesome chokladsommar ...-weiii!!


(Bild från Marabous facebooksida)

3 maj

Ville bara titta in och säga att allt gick bra med Fabbe idag. Bilden är från igår för han är inte riktigt närvarande idag ännu

Han skötte sig jättefint, jamade inte utan satt tyst i buren, jag hämtade honom 13.30 och det var inga större problem, tydligen var han lite mullig så nu är det enbart kattmat som gäller

Nu under dagen har han vägrat sova utan sitter och halvsover och tippade sedan omkull när han inte orkade mer. Han är mycket piggare nu och följer efter mig överallt som vanligt. Dock en smula vinglig fortfarande men det är ju förståeligt.

Under resten av dagen har jag sökt jobb och varit vid Martins grav.
Myst i solen har jag gjort lite med.

Sedan vill jag tillbaka till Skåne enormt mycket just nu! Bara nååågra dagar kvar nu, det går säkert fort om jag skärper till mig, hehe :)

Nu blir det middag, nånting grillat I believe! Hoppas alla haft en underbar dag!

Fabbe

Anledningen till att jag är i Karlskrona nu igen är husdjuren. Fabbe ska till veterinären imorgon och då åkte jag hem så jag kunde vara med och lämna och hämta honom.
Det är inget allvarligt med honom, han ska bara kastreras, men det är ändå lite nervöst att lämna in sin katt till veterinären i flera timmar och ha dem nersövda.


Jag älskar ju denna lilla katten så otroligt mycket, men det kommer säkert gå bra!
Så nu är jag hemma några dagar för "vård-av-sjuk-katt" hehe.
Jag tog upp transportburen innan från källaren och den var ju vansinnigt intressant så både Fabian och Mister har turats om att sova därinne nu ikväll. Kul att dem roar sig, haha

2 maj

Tjosan! Jag har haft massa bra dagar, och nu när är jag tillbaka i Karlskrona hoppas jag det fortsätter lika bra.
Tågresan gick smärtfritt (faktiskt) och sedan på bussen var det lagom kul med en buss full av människor, inte en ledig plats blev det kvar, plus att jag hamnade nära en som informerade sina vänner om alla olyckor som kunde hänta om man inte använder säkerthetsbälte. En munter typ den där..
Man måste ju ta både buss och tåg för att ens kunna lämna staden för de håller på med något stort renoveringsarbete nu fram till augusti.

Det här är/var järnvägen i Karlskrona.. Därav ersättningsbussarna, hehe.

Det första jag såg när jag kom hem igår.. -vatten!!! Weii.. Så jädra fint!
Jag var glad innan också, men det här blev liksom plus i kanten på kvällen :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus